dilluns, 5 de febrer de 2018

Mercats oberts

Vegeu el següent enllaç: Mercats oberts


Els mercats de Barcelona afronten els reptes d'una renovació per adaptar-se als nous hàbits i horaris dels compradors. Ens hem fixat en quatre mercats municipals de la ciutat de Barcelona: present i futur de Sants, Boqueria, Mercè i Sant Antoni.


Sou d'anar a plaça? Hi aniríeu però no us va bé?

Quan falten pocs mesos perquè obri el nou mercat de Sant Antoni, després de més de 8 anys de reforma, ens preguntem per la realitat dels mercats municipals de Barcelona. Un model de xarxa que és únic al món, amb 39 mercats alimentaris repartits en els 10 districtes de la ciutat.

El "30 minuts"  "Mercats oberts" s'endinsa en l'exemple representatiu de quatre mercats de Barcelona, el de Sant Antoni, el de Sants, el de la Mercè a Nou Barris- i, és clar, el de la Boqueria, que als mateixos reptes que qualsevol altre mercat, hi afegeix els problemes derivats de l'afluència massiva de visitants.

Com s'enfronten als canvis de costums? En tot cas, els mercats segueixen sent un mirall de la societat com han estat sempre aquests equipaments essencials en la nostra cultura.
I, sobretot, tenen futur?

Un reportatge de Tana Collados i Víctor Díaz / Imatge: Carles de la Encarnación / Producció: Jèssica Montaner /  Muntatge: Moisès Casanovas

Text extret de Mercats Oberts, 30 minuts.
Fotografies del mercat de la Boqueria, per Isabel Castro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...