dilluns, 24 de gener del 2011

Història de foc. Sobre l'exposició La cocina en su tinta.

"Hi va haver un temps en què si ens deien truita de patates desconstruïda era com si ens parlessin en un altre idioma. En aquells dies Ferran Adrià, El Bulli i la cuina tecnoemocional encara només eren idees i no lideraven l'avantguarda culinària mundial. Abans dels xefs estrella, hi havia reis que guardaven el cacau al costat de les seves joies. Metges que aconsellaven no menjar verdures. Ser gras era sinònim de ser ric i el tomàquet es considerava perillós. Con las manos en la masa o Karlos Arguiñano són el resultat de segles d'usos i costums. Abans es va passar per la cartilla de racionament i el pa de tramussos. Aquesta és la foto completa. Un recorregut per la història gastronòmica des de l'edat mitjana fins als genis del foc que ara es pot contemplar a la Biblioteca Nacional. No s'ha conservat cap pollastre centenari per a l'exposició La cocina en su tinta, però sí manuscrits, receptaris, gravats i fotografies que ajuden a entendre com ens hem convertit en un far gastromòmic mundial"


Sagredo, Marian: "Història de foc", Dominical, núm.436, 23/1/11, p.53

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...