diumenge, 5 de febrer del 2012

Diane Ackerman: Una historia natural de los sentidos (1990)

Los otros sentidos pueden disfrutarse con toda su belleza cuando uno está solo, pero el gusto es en gran medida social. Los seres humanos rara vez prefieren comer en soledad, y la comida tiene un poderoso componente social. Los bantúes creen que intercambiar comida crea un contacto entre dos personas que, a partir de entonces, comparten un “clan de comida”. Nosotros, en general, comemos con nuestra familia, por lo que es fácil entender que “partir el pan” con un extraño lo asimile al grupo familiar.
Per llegir-ne més:

Per saber més sobre l’autora:
Hyeronymus Bosc El Bosco (1480). Las bodas de CanáJoan Perucho: El Gust
Sabem que la cuina és un art i, a la vegada, una tècnica. Ara bé, ens podem preguntar lícitament on conflueixen l’art i la tècnica de la cuina? És a dir, quin és el seu objectiu?

A aquesta raonable pregunta contestem que, un cop assegurada la bondat del que hem de menjar – i això s’aconsegueix amb els coneixements indispensables sobre els aliments, sobre la digestió, sobre el psiquisme, etc.-, l’art i la tècnica de la cuina s’adrecen al gust. 


Per continuar llegint: Joan Perucho (1999) Gastronomia i cultura. Tarragona:El Mèdol.


Més informació sobre l'autor a: Institut Cervantes: Joan Perucho Associació d'escriptors en llengua catalana.

Gabriel Axel (1987): El festín de Babette, basada en un relat de l'escriptora danesa Isak Dinesen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...