diumenge, 14 de novembre del 2010

La cuina, un document etnogràfic

Escena agrícola en un mosaic romà
Diu Joan Perucho:
La cuina és un producte de la idiosincràsia dels pobles i, fins i tot, es podria escriure un llibre titulat La cuina i els pobles.
La comtessa de Pardo Bazán, en el llibre La cocina española antigua, escriu que “la cuina és un dels documents etnogràfics més importants. Espronceda caracteritza el cosac del desert per la sagnant ració de carn crua que bullia sota la sella del cavall, i jo diré que l’alimentació revela allò que potser altres indagacions de caràcter oficialment científic no descobreixen.Els espartans van concentrar el seu estoïcisme i la seva energia en el menjar dolent, i la decadència romana es va destacar per la golafreria dels banquets monstruosos. Cada època de la història modifica l’alimentació, i cada poble menja potser més segons la seva ànima que no pas el seu estòmac. Hi ha plats de la nostra cuina que no són menys curiosos ni menys històrics que una medalla, una arma o un sepulcre.”
Si voleu continuar llegint el text, CLIQUEU-HI.

Més informació

Joan Perucho
Julio Camba
Condesa Pardo Bazán

1 comentari:

  1. Hola!!
    hem dic Rosa Bribas i tinc un blog de literatura infantil i juvenil.
    He trobat molt interessant el vostre espai doncs estic interessada en la literatura com a eina d'aprenentatge.
    Jo també treballo l'alimentació en els meus contes així que os deixo la meva adreça electrònica per si és del vostre interès.
    rosa-bribas.blobspot.com
    Salutacions cordials.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...