Posta de sol al Cap Súnion, Grècia (2010). Fotografia: Fina Masdéu |
Jules Renard.- “En Virgili retrobàrem el gust de
l’Emulsió Scott: en Jules Renard, el del vi de quina. També retrobem en Renard
el binocle invertit del bon Aloysius. Aquí el binocle té, a més, malícia.
(Jules Renard ja és un clàssic. Ell mateix ens ha proporcionat l’espai buit,
suficient per veure’l tot clar. Podem parlar-ne calmosament com de La
Rochefoucauld o de Leopardi).”
Lluís de Granada.- "¿Qui ha tastat el fruit del
cocoter? Aquell qui ho feia no n’haurà oblidat, de segur, la rara sensació: de
primer, la frescor lletosa a la boca regalada; de seguida –interminablement,
indeglutiblement- la pasta granelluda, eixarreïda, dessaborida, damunt les
genives i la llengua. Mastegar coco és una lliçó de moral sobre la caducitat
dels plaers de la vida i sobre els fruits del jardí del món, farcits de cendra.
La sensació del tast del coco és la de la prosa de Fra Lluís de Granada. Un
minut de frescor i gràcies arcaiques; una estona llarguíssima de cendra a la
boca.”
Eugeni
d’Ors. La Vall de Josafat. Barcelona,
1987. Quaderns Crema.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada